You are here:Blog
    Login

Blog

Minimize
mei 26

Written by: Martijn Agterberg
26-5-2010 19:57 

 

Hoi lieve Suus,
Vakantie Egypte gehad en voel me nu wel weer wat beter, ik zag erg tegen deze eerste vakantie zonder jou op. Zowel emotioneel als ook praktisch. Het is allemaal goed gegaan, niet veel tijd voor ons zelf gehad door de drukte van de rondreis en het bezichtigen van tig tempels, tombes en nog veel meer. Emotioneel waren er zeker tijden dat het zwaar was, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Zou ook niet goed zijn lijkt mij.
Na de reis door Egypte gewerkt en het pinksterweekend dat daar op volgde samen met Katja en de kids naar de camping geweest. Melissa wilde niet mee, dus we waren met z’n zevenen. Daar nog even schoongemaakt en verder aardig kunnen relaxen. Op de camping is het definitieve besluit genomen om ook de caravan te verkopen. Het is leuk een stacaravan maar wel veel werk en erg honkvast. Straks in Broek hebben we genoeg tuin en rust om ook daar te kunnen relaxen. Tevens willen we toch wel graag andere plaatsen bezoeken en niet aldoor op dezelfde locatie vakantie vieren. Het lijkt ons mogelijk om dit met Finn te doen dus staat ons straks niets in de weg.
De komende periode zal bestaan uit het gereed maken van het huis in Broek en het opruimen en inpakken van spullen in ons beider huidige huizen. Best wel lastige momenten hierin ook al is het besluit tot verhuizen al langer geleden genomen. Je gaat spullen tegenkomen die je al langer niet hebt gezien waar herinneringen aan zitten en je bent bezig een periode van ons samen af te breken. Nu zitten de herinneringen aan ons samen voor mij niet zo aan materialistische zaken verbonden als wel in mijn gedachten. Maar toch………………pffffffffffffffffft, het is wel wat.
De vraag waarom dit zo heeft moeten lopen, waarom het heeft moeten gebeuren blijft dan maar weer omhoog komen. Antwoord hierop krijg ik niet, dat weet ik. Maar dat stopt de vraag niet.
De meiden doen het redelijk goed gezien de omstandigheid waren we zitten. Het gemis van jou is erg groot en ze hebben het er moeilijk mee. Ik verbaas me weleens hoe flexibel ze zijn en hoe ze ermee omgaan.
Katja, de kinderen en ik vormen een steeds hechter geheel. De kinderen gaan fijn met elkaar om, zo nu en dan onenigheid maar het wordt altijd weer goed bijgelegd. Wel ontstaan er soms leuke situaties als buitenstaanders proberen te begrijpen hoe het in elkaar zit, zeker als ook Aldwin met Femke nog ter sprake komen.
Ondanks het nog immer aanwezige dubbele gevoel van de situatie ben ik wel blij dat we elkaar zijn tegen gekomen en niet te bang zijn geweest om met elkaar verder te gaan. Te accepteren dat er nog leven is na jou overlijden. Te accepteren dat de wereld doordraait. Te accepteren dat er nog liefde voor een andere vrouw mogelijk is.
Met het straks samenwonen zal de stabiliteit voor de kinderen en ook voor ons toenemen. De drukte van het dan weer hier en dan weer daar zijn met al het reizen ertussen zal dan weg zijn. Ieder heeft dan ook weer een eigen ruimte waarin hij of zij zich even kan terugtrekken. Ja lieve Suus ik denk dat we er goed aan doen.
 
Lieve Suus ik mis je.
We gaan door op de ingeslagen weg, het had alleen niet zo moeten gaan. Dit is niet wat we voor ogen hadden………………………
 
Ik hou van jou en ik had graag dat we ons leven gewoon hadden kunnen voortzetten.
 
Lieve Suus……………………………….

Tags: