You are here:Blog
    Login

Blog

Minimize
dec 9

Written by: Martijn Agterberg
9-12-2010 16:35 

December, de maand met de feestdagen.
December, de maand waarin je extra veel bezig bent met je gezin.
December, de tweede decembermaand zonder jou.
December, de eerste decembermaand samen met Katja, de kids en Aldwin.
December, de eerste decembermaand in onze nieuwe huis…………………

Het is en blijft erg dubbel allemaal. Een vreemd en niet goed onder woorden te brengen gevoel. Gemis, pijn, een gevoel van ongeloof. Onbegrip over wat jou is overkomen en onbegrip over het waarom.

Ik ben blij dat de beelden er nu eindelijk staan. Dit geeft een beter gevoel. Kan niet goed uitleggen waarom, maar zo is het wel. De plaats van de beelden hebben we naar mijn idee goed gekozen. Duidelijk aanwezig, goed zichtbaar en passend in de huiskamer.
Vrijwel alle af te handelen zaken zijn nu afgehandeld, wat blijft is de emotionele impact en verwerking. Ieder doet dat op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. Het gaat niet zonder slag of stoot en er moeten nog flinke hobbels genomen worden. Maar samen gaan we het redden, samen trekken we elkaar en de kinderen er door heen.

December, de maand met de feestdagen.
December, de maand waarin je vrolijk hoort te zijn.
December, de maand van gezelligheid.
December, feestdagen, gezelligheid, pijn…………………

Sinterklaasavond lootjes getrokken voor de kerst, maar toch ook nog een paar cadeautjes, gewoon voor de gein.
De kerst is ingedeeld en gaat brengen wat het ons brengt. Afspraken voor oud en nieuw zijn gemaakt, dus de dagen zijn gevuld. Afgelopen jaar zijn we er ook doorheen gekomen en dat zal ons dus ook dit jaar weer lukken. Maar kan niet zeggen dat ik er naar uit zie. Mogelijk dat dat ooit weer komt, maar nu dus niet.

Denk niet dat het allemaal misère is in ons gezinnetje in Broek. Dat zeker niet, maar er zijn tijden dat het je even teveel wordt. Dat je boos bent of het allemaal niet begrijpt. Het is dan fijn dat de ander er is, begrijpt wat er loos is en je een hand kan toereiken die je op de been houdt.

Lieve Suus,
Ik denk aan je en mis je.

XXXX
Mar
 

Tags: